`
Публикувано на: юли 20th, 2012 от
Коментари

Признание

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email

Ванга - българската пророчица

„Нейната съдба в тоталитарна България е белязана с много обрати и изпитания за мисията й. Първоначално е отхвърляна, но след това местните милиционерски власти в Петрич се домогват до помощта й за разкриване на заплетени случаи. Така Ванга получава първото си признание на социалистическата власт, която по-късно ще подсигури дома й, но и ще й постави охрана, която ще събира такса от желаещите. Ванга става притегателен център за политическия елит на бившия социалистически лагер. Нейни „пациенти“ са ръководителите на тогавашна България, въпреки че я посещават „под прикритие“. Нейни приятели стават и лидерите на културния елит на страната. До нея се допитват политиците и обществениците от Съветския съюз. Ежедневно идват посетители от Русия, често по няколко десетки души и така тя поддържа непрекъснат жив контакт с руската действителност. Затова и днес интересът към нея в Русия остава.“ (9)

Феноменът

„Тайната на феноменалната, сляпа българска пророчица Ванга бе неразгадана приживе, но 9 години след смъртта й учените откриха ключа към загадката, пише руският вестник „Жизнь“. Изследването е направено в Международната академия на науките от академик, доктор на енергоинформационните науки Юрий Негрибецкий, който се е посветил на изучаването на силата на ясновидството. Според него предвижданията на Ванга са се сбъдвали от 70% до 80%, а самата Ванга е обяснявала своя дар просто. Тя е казвала, че мислено сама си задава въпроса, а отговорът от само себе си изплува в главата й. Тя е можела да слуша, да вижда и да улавя това, което другите не могат. Нейният мозък е бил настроен на търсене на информация – той е бил като търсеща, компютърна система.

Тайната на ясновидството, според Негрибецкий, е умението да се проследява причинно-следствената връзка: „Светът е устроен така, че в него няма случайности, а бъдещето е многовариантно. Това е просветление, интуиция – нещо, което в една или друга степен е присъщо на всеки.“

Ванга е имала в мозъка си „сонар“, затова е държала в ръцете си парченце захар, носен й от всеки посетител. Юрий Негрибецкий смята, че захарчето й е било необходимо, защото е кристал. „Кристалите подсилват ефекта да можеш да извлечеш информацията от пространството.“ (9)

Рупите

храмът "Света Петка Българска"

Храмът "Света Петка Българска"

По воля на Ванга през 1994 година бе вдигнат храмът „Света Петка Българска“ в петричкото село Рупите, само на метри от къщичката, където приемала хората.

Споделете тази публикация


Етикети: , , , ,
View in: Mobile | Standard
EmailEmail
PrintPrint