`
Публикувано на: юли 21st, 2012 от
Коментари

Руски учен твърди, че е разкрил тайната на Ванга – статия в БГ Фактор

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email

Руските специални служби използват нейния метод за предотвратяване на терористични актове.
Веселина Божилова, 4 Юни 2005

Феноменът на сляпата българска пророчица Ванга Димитрова не е разгадан, докато тя е жива. Но днес, девет години след нейната смърт, руският в.“Жизнь“ твърди, че учените са „намерили ключа“ към феномена Ванга, а специалните служби използват нейния метод за предотвратяване на терористични актове. Вестникът публикува документи, които потвърждават това. Академикът от Международната академия за енерго-информационни науки Юрий Негрибецкий, който изучава ясновидството, е намерил способ не само да предсказва неблагоприятни събития, но и да ги предотвратява. При това толкова успешно, че неговият доклад за нетрадиционни методи в борбата с тероризма бил изслушан на секретно съвещание на ръководния състав на МВР.

При Вангелия Димитрова идвали хора от цял свят, пише вестникът – до 100 000 души в година. Опитвали са се да я обвинят в шарлатанство и дори са я затваряли за предсказанието за смъртта на Сталин. Той е починал точно в назования от Ванга срок. Тя е предсказала Чернобил, разпада на СССР, победата на Елцин на изборите, гибелта на атомната подводница“Курск“.

Към софийски институт още през 1967 година е била създадена специална лаборатория, която се опитвала да разгадае феномена на ясновидството. Професор Георги Лозанов, който я е оглавявал, дори е назначил Ванга на щат: гадателката, която е нямала никакви дипломи, се е числяла там като “ младши научен сътрудник“. В дома на Ванга са сложени подслушвателни устройства, били са записвани разговорите и с посетителите и е проверявано дали предсказанията са се сбъдвали. Те са се сбъдвали в 70-80% от случаите. „Самата Ванга обясняваше своята дарба просто – разказва Юрий Негрибецкий – казваше, че мислено задава въпрос и отговорът сам идва в главата и. Тя смяташе, че говори с духове. Но се оказва, че феноменът има съвсем материална природа. Ванга умееше да слуша и да вижда това, което бе непостижимо за другите. Нейният мозък беше настроен да търси информация точно както една компютърна търсачка.“

В основата на феномена ясновидство, по мнението на д-р Негрибецкий, лежи способността да постигаш причинно-следствената връзка. „Светът е устроен така, че в него няма случайности.“ Негрибецкий разработил и патентовал способ на стабилизация на електромагнитното поле на хора и обекти. Това е станало в резултат на почти 20 годишни изследвания: специално подбрана комбинация на числа, вкарана в компютър заедно с имената на пациентите, пише в. „Жизнь“, влияе на тяхното състояние, изменяйки го към по- добро. Резултатите си Негрибецкий е предоставил на Института по здравеопазване в Москва, а после е извършил същия опит и с неживи обекти.
Екпериментът е бил извършен в агенцията за мониторинг и прогнозиране на извънредни ситуации към Министерството на извънредните ситуации в Москва. Негрибецкий се опитал да влияе върху събития, склонявайки ги към благоприятен изход. Той е сътрудничил с „Росавиакосмос“ – всички пускове на ракети, в които той е участвал, са преминали успешно.

„Бъдещето е многовариантно. Не слагам забрани. Просто, както в шахмата, броя с няколко хода напред. Бъдещето може да се строи така, че да се заобикалят препятствията. Ванга също е започнала да ясновидства, след като на 12 год. възраст смерч я отнася. При мен озарението се получи на 19 години. По това време служех в армията в Костромска област. Вървях по плаца – и изведнъж пред очите ми и в мозъка ми – бяла светкавица. Помислих, че има взрив. Опипах се – цял съм. Но скоро организмът ми отпадна. Цяла година прекарах в болница…“
„Това озарение, интуиция – в една или друга степен тази дарба е присъща на всеки човек. Ванга също е имала в мозъка си свой „сонар“. Впрочем тя винаги държеше в ръцете си бучка захар, донесена от посетителя. Сега ми е ясно – кристалът усилва ефекта. А информацията за всичко, очевидно, винаги присъства в пространството – в ноосферата, във вакуума. Трябва просто да я откриеш.“

Негрибецкий сътрудничи с Министерствата на извънредните ситуации и на вътрешните работи, бил е съветник на финансовия министър, твърди, че „в бита прозорливостта пречи“.: Да се месиш в бъдещето просто така не бива. Теорията на торсионните полета, разработена от физиците, доказва, че всичко в света е свързано с невидими нишки. Но някои от тях по-добре да не се дърпат…“ (14)

Източник: http://www.bgfactor.org/

Споделете тази публикация


Етикети: , , , , , , , , , , ,
View in: Mobile | Standard
EmailEmail
PrintPrint