`
Публикувано на: юли 19th, 2012 от
1

Г

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email

Ванга в къщичката си в Рупите

ГАДЕНЕ – Да се пие чай от синапено семе.

ГАЗОВЕ В СТОМАХА – Да се пие чай от мащерка.

ГАЗОВЕ В СТОМАХА – При всяко хранене да се изяждат по 3 маслини.

ГАНГРЕНА (на пръстите на краката) – Мехлем: 1 с.л. прясна свинска мас се размесва с 1 ч.л. дъбова пепел и 1 ч.л. гасена вар. Болното място се намазва с мехлема и престоява 3 вечери поред. Синьото петно отначало става червеникаво, после розово и накрая изчезва.

ГАНГРЕНА (на краката) – Мехлем: 1 с.л. прясна свинска мас се размесва с 1 ч.л. дъбова пепел и 1 ч.л. гасена вар. От мехлема се прави питка, която се връзва 3 вечери поред на стъпалото. Синьото петно отначало става червеникаво, после розово и накрая изчезва.

ГАСТРИТ – Само сутрин да се пие по 1 чаена чаша чай от бяла върба на гладно. След това да се изпива по 1 чаша прясно мляко.

ГАСТРИТ – да се пие билката пача трева.

ГАСТРИТ (остър) – 200 г листа от тесния продълговат живовляк се варят 5 мин. в 1/2 литър чиста гроздова ракия. Прецежда се и болният взема по 1 с.л. сутрин на гладно 1 час преди ставане. Да не се пуши.

ГЛАВОБОЛИЕ – Главата се мие с вода, В която е сварена дива мерудия.

ГЛАВОБОЛИЕ – Събират се 2 кг от растението диво просо, когато е във восъчна зрялост. Това количество се разпределя за около 10 дни. Част от дивото просо се вари в по-голямо количество вода около 10 мин. Когато водата стане хладка, се правят обливания на цялото тяло всяка вечер.

ГЛАВОБОЛИЕ (упорито) – В 600 мл. вряща вода се варят 5 мин. 3 ч.л. анасон. Пие се 3 пъти на ден по 1 кафена чашка преди ядене.

ГЛАВОБОЛИЕ (детско, упорито) – Голяма китка от изсушена билка жълт смил се поставя в торбичка от чисто платно и се прави възглавничка. След като детето преспи една вечер на нея, билката се изважда и се сварява. С водата се полива главата на болното.

ГЛАВОБОЛИЕ (хронично) – Сварява се чубрица в голямо колич. вода. Вечер главата се потопява за 10-15 минути във водата, а после се полива цялото тяло.

ГЛАВОБОЛИЕ(неспокоен сън) – В 2,5л. вода се сваряват 1-2 листа от тре-вата столетник. С нея се поливат главата и тялото вечер няколко пъти.

ГЛАВОБОЛИЕ (с болки в ухото, и при деца) – 1 с.л. захар се карамелизира. Щом започне да потъмнява, се залива с 1 ч.ч. студена вода. Разбърква се и се пие, след като карамелът се стопи напълно. Необходими са 1-2 чаши на ден.

ГЛАВОБОЛИЕ (силно, след стрес) – В продължение на няколко дни болният да взема вечер преди лягане по 1 супена лъжица захар на пясък, да я слага в устата и след това да изпива 1 чаша вода.

ГЛАСНИ СТРУНИ (възпалени, пресипване) – Прави се компрес на гърлото от счукан пелин, подбел и тинтява.

ГНОЙНИ ОТОЦИ – Да се смеси 1/2 кг. ръжено брашно със 100 г прясно масло и 1 ч.ч. прясно мляко. Тестото се слага на кърпа и местата се налагат 3 вечери поред.

ГНОЙНИ ОТОЦИ (отичане и гноясване след нараняване)- да се одере една жаба, по възможност хваната от мястото, където е пострадал човекът и кожата да се залепи на болното място. Човекът, на когото е даден този съвет, спал непробудно 2 денонощия (въпреки че страдал от безсъние заради болката) и когато се събудил превръзката била паднала и на нея имало бяло жило 10 см. След седмица раната зарастнала и той спасил крака си от ампутация…

ГОЛЯМА НУЖДА (много деца се стискат и не ходят по голяма нужда дълго време) – Изпича се 1 ябълка и обилно се залива с карамел. Като изтине я дайте на детето да я изяде. Удивително бърз ефект.

ГЪБИЧКИ (на краката, неприятна миризма) – Правете всяка вечер бани на краката във вода от сварен босилек.

ГЪБИЧКИ (по ноктите на ръцете) – Да се свари силно кафе и няколко пъти ръцете да се потапят във водата заедно с утайката.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Добре измити, стъпалата се потапят в силен винен оцет. Вечерта се спи с чисти чорапи, напоени с оцета.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Правят се бани с хладка вода, в която са разтворени по 1 с.л. сода бикарбонат и сол.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) – Счукан джоджен се смесва със сол и се слага между пръстите.

ГЪРЛО (възпалено) – 1-2 пъти дневно да се прави гаргара от щипка нишадър, разтворен в каф чашка вода.

ГЪРЛО (възпалено) – Чай от мащерка, лайка и щипка смрадлика.

ГЪРЧ (при дете) – Да спи на възглавница, напълнена с горско сено.

Азбучен указател: А, Б, В, Г, Д, Е, Ж, З, И, К, Л, М, Н, О, П, Р, Т, У, Х, Ц, Ч, Я

Споделете тази публикация


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
View in: Mobile | Standard
EmailEmail
PrintPrint