`
Публикувано на: юли 20th, 2012 от
Коментари

Р

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email

Ванга - българската пророчица

РАЗДВИЖВАНЕ НА КРАЙНИЦИТЕ – Прави се мехлем от 100 гр. свинска мас и 1 с.л. сол, с който се намазва парче плат и крайникът се увива.

РАЗСТРОЙСТВО (ако не е от тлъста храна) – 10 къпинови връхчета се варят в 1 л. вода, докато остане наполовина. Пие се 3 пъти на ден в продължение на 3 дни по 1 к.ч.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – Зелени орехчета се заливат със зехтин и съдът, в който са сложени, престоява 40 дни на слънце. След това болният маже болните места, докато се свърши сместа.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – 1 с.л. дъбова пепел се слага в съд с 2 ч.ч. студена вода. Оставя се за 1 нощ да се утаи. На другата сутрин се отделя внимателно бистрата вода и се пие по 1 с.л. сутрин и вечер след ядене, докато свърши водата.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – Обут в памучни чорапи, болният да ходи сутрин по росата в планинска ливада. Когато добре се намокрят чорапите, да останат на краката и да съхнат на слънчевите лъчи.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – Свински бял дроб да се нареже на филии, които се насоляват със сяра и се налагат на болните места.

РАНИ (порезни) – Бързо се затварят, ако се мажат със зехтин, в който 20 дни са киснали цветчета от жълт кантарион. Този зехтин е подходящ и за лекуване на кървяща рана. Пие се сутрин на гладно по 1 с.л.

РАНИ (охлузване) – Мажат се с мехлем от 1 ч.л. свинска мас, 1 ч.л. мед и 1.ч.л. сода бикарбонат.

РАНИ (охлузване) – Наред с прилаганото лечение, болните всекидневно да ядат салата от керевиз.

РАНИ (трудно зарастващи) – 3 клонки от билката зарасличе се варят в 1 л. вода, докато остане на половина. Прецежда се и се правят промивки.

РАНИ (незарастващи) – мехлем от счукани кълчища и прясна свинска мас.

РЕВМАТИЗЪМ (невралгичен) – да прави слънчеви бани, като преди това намазва болните крайници с мас и оръжейно масло.

РЕВМАТИЗЪМ – Изкопава се корен от орехово дърво, когато цъфти, от дълбочина около 60 см. Първата жила, която има дебелината на 1 пръст, се отрязва от дънера на около 20 см. Пуска се в шише, пълно с 1 л. зехтин. Бутилката се заравя на мястото на откопаното коренче на 60 см. дълбочина и престоява в земята 40 дни. Когато шишето се извади, се съхранява на тъмно място. Болният се маже с този зехтин от петите до врата, т.е. цялото тяло, докато зехтинът свърши.

РЕВМАТИЧНИ БОЛКИ ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ – Лапи на коленете и китките от сварените листа на смарадлика.

Азбучен указател: А, Б, В, Г, Д, Е, Ж, З, И, К, Л, М, Н, О, П, Р, Т, У, Х, Ц, Ч, Я

Споделете тази публикация


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,
View in: Mobile | Standard
EmailEmail
PrintPrint