Издадени книги

Публикувано на: август 3rd, 2012 от

Книги за Ванга

 

Изказвам специална благодарност на Жени Костадинова с нейната книга „Пророчествата на Ванга“ на изд. Труд, която ме накара да се замисля дали не сме позабравили нашата пророчица, дали българите сме й отделили дължимото внимание и която беше основният катализатор на моето вдъхновение за този сайт!
БЛАГОДАРЯ ТИ, ЖЕНИ!

Книги: „Ванга – пророчицата“

Ванга - пророчицата

Ванга - пророчицата

Годна на издаване: 2011
Автор: Жени Костадинова
Обем: 288 стр.
Формат: 22.7 х 22.5
Издател: ИК „Озарение“
Твърда корица
ISBN: 9789549272833
Цена: 29.99 лв.
За заявки тук или на тел: 0893/ 456345

Ново уникално издание в книжарниците: първата документална книга за Ванга с над 250 фотографии!

Новото уникално издание „Ванга – Пророчицата” от Жени Костадинова е документален фоторазказ за необикновения живот на прочутата не само у нас, но и далеч зад пределите на България сляпа ясновидка. В книгата са включени над 250 фотографии, илюстриращи мигове от различните житейски периоди на пророчицата, факсимилета на документи, писма и публикации. Богатият снимков материал, предоставен от фондация „Ванга” и фотографа Ромео Чолаков, се публикува за първи път. Авторката, която от години пише за пророчицата, е отразила в стилно оформения луксозен албум снимки, пророчества и сентенции на Ванга с посочен източник, спомени и стихотворения за нея от десетки поклонници. Предговора към книгата е на акад. Светлин Русев, участвал в художественото оформление на изданието, чийто графичен дизайнер е Елена Дочева.

акад. Светлин Русев

акад. Светлин Русев

От предговора на Светлин Русев:
„Ванга Пророчицата“ на Жени Костадинова е книга, на която не само можем да се доверим, но и да вземем със себе си в сложното, трудно и отговорно пътуване към Ванга. Свързването в едно артистично цяло на жизнената съдба на Ванга, огромният документален материал (голяма част, от който се публикува за първи път), заедно с едно непосредствено и естествено разкриване на истините на пророчицата, без да натрапваш собственото си присъствие, е въпрос, колкото на професионализъм и култура, толкова и на морална отговорност. Жизнената съдба, земната територия и духовните пространства, в които живееше Ванга, реалният в своята иреалност свят на пророчицата, авторката е оставила открит и свободен, различен и противоречив, видян през погледа на десетки хора – и така много по-истински и достоверен от биографиите, в които личният авторски „Аз“ определя феноменалността на Ванга.
Тези страници проследяват живота на пророчицата, надникват в света на отвъдното, на необяснимото, на времето много преди нас и много след нас, минават през хора и съдби и стигат до изпращането на Ванга. Всъщност книгата на Жени Костадинова е колкото памет и поклон, толкова и едно завръщане, подарено ни от тези, които обичат Ванга, които са се докоснали до нейните лечебни и пророчески сили от един автор, тръгнал към отговорната си задача с Вяра и постигнал я с Любов!”
Светлин Русев

Авторката за книгата:

Жени Костадинова

Жени Костадинова

„Ванга – Пророчицата” се появи след повече от 15-годишно задълбочено изследване на живота и делото на тази необикновена личност. В предишните си книги – „Пророчествата на Ванга”, „Тайната на Ванга”, се опитах да събера разказите за чудотворствата й и опитите на учените да анализират фономена й, докато в новата си книга търсех биографичността и документалистиката.
Благодаря на фондация „Ванга” за поверения ми богат фотоархив, от който подбрах най-знаковите снимки, разкриващи различни лица на пророчицата от различните й житейски цикли: от най-ранните й години, преди да се прочуе с дарбата си, през зрелите – когато я посещават български и световни знаменитости (както проличава и от снимките) до късните, когато Ванга е вече болна, изтощена и уморена от хорските мъки и несекващ поток пред дома й. Специално място съм отделила и на сбогуването с Ванга – последните й дни в болница „Лозенец” в София и погребението й в Рупите на 13 август 1996 г., превърнало се в национален траур за България. От красивите цветни фотографии на Ромео Чолаков се вижда състоянието на комплекса в Рупите днес, съхраненото и доразвитото от едноименната фондация духовно наследство на Ванга: храма „Св. Петка”, къщичката, парка, каменния кръст, манастирската част.
За първи път в тази книга читателят ще намери и животопис за Ванга – опит да се опише в дати животът на пророчицата, което е трудна задача, понеже няма съхранени напълно достоверни биографични данни. Пророчества и сентенции на Ванга, отразени в книгата, са дълго и прецизно търсени и събирани, за всяко има посочен източник, което подчертава целената документалност на изданието. Има невероятни прозрения на Ванга, до които читателят ще се докосне за първи път. А кратките, но ярки спомени на поклонниците за пророчицата, сред които са десетки известни българи – учени, политици, творци, лекари, пресъздават и необятната личност на Ванга като феномен и човек, и особената атмосфера на Петрич и Рупите, където тя е приемала.
Тези страници са документален разказ за живота и духовното наследство на Ванга. Повече от 250 фотографии проследяват житейския път на сляпата пророчица, белязана да вижда невидимото и човешката съвест. Ванга разкриваше съдбите, говореше с мъртвите, пророкуваше, лекуваше, утешаваше. Цял живот Ванга разказваше за нас. Тази книга е разказ за Нея…
Жени Костадинова

Книги: „Ванга. Пророчества и мъдрост“

Ванга. Пророчества и мъдрост. - Жени Костадинова

Ванга. Пророчества и мъдрост. - Жени Костадинова

Година на издаване: 2011
Автор: Жени Костадинова
Обем: 178 стр.
Формат: 12 х 12
Издател: ИК „Озарение“
Мека корица
ISBN: 9789549272826
Цена: 6.00 лв.
За заявки тук или на тел: 0893/ 456345

Мъдростта и пророчествата на Ванга събрани в малка изискана книга.
Завeтът на Bанга: Бъдeтe дoбpи! Само доброто побеждава злото. Бългаpия щe ce oпpави. Имайтe oбич и вяpа!
Hа тpeти oктoмвpи ce навъpшват 100 гoдини oт poждeниeтo на Ванга. Обичаната бългаpcка пpopoчица cи oтидe oт тoзи cвят на 84 гoдини, като ocтави cлeд ceбe cи cилна духoвна диpя: бeзбpoй чудoтвopcтва. Bанга бeшe за бългаpитe пpeз 20-ти вeк cимвoлът на Hадeждата, Bяpата и Любoвта. Tя пoeмашe чoвeшкoтo cтpаданиe и дo пocлeдния cи миг ce pаздавашe на хopата. B мecтнocтта Pупитe пpeз 1994 г. мъчeницата пocтpoи хpам – „Cвeта Пeтка Бългаpcка“. Духът и ocтана да витаe oкoлo нeгo и пpивлича пoклoнници вceки дeн.

Книги: „Тайната на Ванга. Учени разгадават дарбата на пророчицата“

Тайната на Ванга - Жени Костадинова

Тайната на Ванга - Жени Костадинова

Година на издаване: 2009
Автор: Жени Костадинова
Обем: 240 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: KК „Труд“
Мека корица
ISBN: 9545289422
Цена: 6.99 лв.
За заявки тук или на тел: 0893/ 456345

Дарбата на Ванга да прониква в невидимото и още неслучилото се, да чете мисли и да общува със света на мъртвите преобръща досегашните академични теории за съзнанието и човешката психика. Демонстрираните от нея уникални способности карат учените да търсят сериозно обяснение на явления като ясновидство, ясночуване, телепатия, пророкуване, астрално пътуване. В книгата „Тайната на Ванга” 12 учени и 10 лекари се опитват да обяснят дарбата на голямата пророчица. Подобен анализ на феномена Ванга се прави за първи път.

КНИГАТА РАЗГЛЕЖДА ВЪПРОСИТЕ:
- Защо Ванга гледа на захар?
- Как чете мисли и вижда миналото?
- Послания от кои светове и нива на съзнание носи?
- На какво се дължи дарбата й да пророкува бъдещето?
- Защо разговаря с мъртвите като с живи хора?
- Освен телепатията, какви други сили владее?
- Защо феноменът й остава ненадминат до днес?

Книги: „Пророчествата на Ванга“

Пророчествата на Ванга - Жени Костадинова

Пророчествата на Ванга - Жени Костадинова

Година на издаване: 2006
Автор: Жени Костадинова
Обем: 600 стр.
Формат: 14.5 x 21
Издател: KК „Труд“
Мека корица
ISBN: 9545286490
Цена: 14.99 лв.
За заявки тук или на тел: 0893/ 456345

„Пророчествата на Ванга” (2006г.) е книга, съдържаща над сто пророчествата на Ванга и анализа им, разкази на много хора за срещите им с Ванга, репортажи от родния й град Струмица, където живее до 31-та си година и богат снимков материал.
Това ново допълнено и преработено издание се опитва да проследи предсказанията на Ванга за света и за България и да отговори на въпросите: можела ли е пророчицата да променя хода на събитията и съдбата, какви послания от Отвъдното и света на извънземните е получавала, защо се е намесвала в най-критичните моменти от живота на хората и как е прониквала в съкровените кътчета на душите им.

Книгата съдържа три части.
Първата описва крупните предсказания на Ванга, прозренията й за Бога, мъртвите, болестите, апокалипсиса, зачеването, вярата, любовта.
Втората част съдържа над 100 изповеди на хора, които разказват за удивителните си срещи с пророчицата, сред които са разказите на Дончо Цончев, Рангел Игнатов, Аня Пенчева, Емил Димитров, Володя Стоянов, Стефка Съботинова и др.
Третата част ще ви отведе до Струмица – родният град на Ванга, където ослепява. Деликатно ще „надникнете” и в личния живот на Ванга – нейни приятелки разказват каква съпруга, майка и домакиня е била. В книгата са публикувани много автентични снимки.

Книгата разкрива:
Тайните на съдбата, Пътят към здравето, Чудото на зачеването, Ритуалът „кръщение”, Всеки идва с дарбата си, Защо е нужен брака, Загадките на смъртта, Светът на мъртвите, Посланията на извънземните, акво е времето, Силата на Вярата, Смисълът на доброто и злото.

Книги: „Пророчествата на Ванга“ (лукс)

Пророчествата на Ванга (лукс) - Жени Костадинова

Пророчествата на Ванга (лукс) - Жени Костадинова

Година на издаване: 2006
Автор: Жени Костадинова
Обем: 696 стр.
Формат: 15 x 21.5
Издател: KК „Труд“
Твърда корица
ISBN: 9545286571
Цена: 29.99 лв.
За заявки тук или на тел: 0893/ 456345

„Пророчествата на Ванга” (2006г.) е книга, съдържаща над сто пророчествата на Ванга и анализа им, разкази на много хора за срещите им с Ванга, репортажи от родния й град Струмица, където живее до 31-та си година и богат снимков материал.
Това ново допълнено и преработено издание се опитва да проследи предсказанията на Ванга за света и за България и да отговори на въпросите: можела ли е пророчицата да променя хода на събитията и съдбата, какви послания от Отвъдното и света на извънземните е получавала, защо се е намесвала в най-критичните моменти от живота на хората и как е прониквала в съкровените кътчета на душите им.

Книгата съдържа три части.
Първата описва крупните предсказания на Ванга, прозренията й за Бога, мъртвите, болестите, апокалипсиса, зачеването, вярата, любовта.
Втората част съдържа над 100 изповеди на хора, които разказват за удивителните си срещи с пророчицата, сред които са разказите на Дончо Цончев, Рангел Игнатов, Аня Пенчева, Емил Димитров, Володя Стоянов, Стефка Съботинова и др.
Третата част ще ви отведе до Струмица – родният град на Ванга, където ослепява. Деликатно ще „надникнете” и в личния живот на Ванга – нейни приятелки разказват каква съпруга, майка и домакиня е била. В книгата са публикувани много автентични снимки.

Книгата разкрива:
Тайните на съдбата, Пътят към здравето, Чудото на зачеването, Ритуалът „кръщение”, Всеки идва с дарбата си, Защо е нужен брака, Загадките на смъртта, Светът на мъртвите, Посланията на извънземните, акво е времето, Силата на Вярата, Смисълът на доброто и злото.

Книги: „Пророчествата на Ванга за човешките съдби“

Пророчествата на Ванга за човешките съдби - Жени Костадинова

Пророчествата на Ванга за човешките съдби - Жени Костадинова

Година на издаване: 1999
Автор: Жени Костадинова
Обем: 268 стр.
Формат: 8.4 х 10.8
Издател: KК „Труд“
Мека корица
ISBN: 9545281343
Цена:
Изчерпани количества

Пророчествата на Ванга за България и света никога не са били системно и целенасочено записвани. До тях стигнах в първата си книга чрез различни източници (всяко пророчество е с цитиран източник), като условността на казаното от ясновидката остава. Пророчествата й винаги ще битуват между истината и мита, изреченото от нея и интерпретираното, казаното и измисленото. През 1999 г. реших да събера възможно по-автентичните пророчества на Ванга, които се оказаха пръснати… в морето от хора, на които е пророкувала. След многобройни срещи с такива хора се роди сборникът „Пророчествата на Ванга за човешките съдби”. Той съдържа уникални разкази на десетки известни личности, на хора от цяла България…

Книги: „Пророчествата на Ванга“

Пророчествата на Ванга - Жени Костадинова

Пророчествата на Ванга - Жени Костадинова

Година на издаване: 1997
Автор: Жени Костадинова
Обем: 144 стр.
Формат: 8.4 х 10.8
Издател: KК „Труд“
Мека корица
ISBN: 9545281343
Цена:
Изчерпани количества

Първата ми книга за легендарната ясновидка от Петрич – „Пророчествата на Ванга” излезе през 1997 г. Хиляди българи с интерес разгръщаха страниците й, за да узнаят това, което и аз самата се стремях да науча, съставяйки книгата: какво вещае великата наша пророчица за България, за света, за природата, за хората… В продължение на половин век Ванга пророкува и лекува, но за нея до този момент се знаеше твърде малко, а написаното бе оскъдно. Превърнала се в легенда от величината на Нострадамус и възприета за светица още преживе, Ванга е сред личностите, които вълнуват българското общество и до днес.

Книги: „Така каза Ванга“

Така каза Ванга - Красимира Стоянова

Така каза Ванга - Красимира Стоянова

Автор: Красимира Стоянова
Обем: 192 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: АБГ
Мека корица
ISBN:
Цена: 4.00 лв.

В тази книга авторката е събрала изповедите на свои събеседници от интервюта и телевизионни предавания в различни медии, които разказват за сбъднатите предсказания на Ванга. В сборника ще намерите и предсказанията на българската пророчица за бъдещето и нейните послания към хората.

 

Книги: „Ванга – съвети за живот и здраве“

Ванга - съвети за живот и здраве - Красимира Стоянова

Ванга - съвети за живот и здраве - Красимира Стоянова

Автор: Красимира Стоянова
Обем: 126 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: АБГ
Мека корица
ISBN:
Цена: 7.00 лв.

За лечението с билки, препоръчвани от Ванга, сме писали неведнъж. На пръв поглед е чудно, че се обединяват темите за храненето и билковото лечение в една книга, но те са двете страни на един проблем – природосъобразният начин на живот на съвременния човек, който все повече се отдалечава от своята истинска същност. Мощното навлизане на все по-нови технологии във всички области на човешкия живот прекъсва фините нишки на човека с природата, чието творение е той. За постигането на неговото съвършенство са умирали хиляди микроорганизми и растения в продължение на милиони години и днешния човек, разбира или не природните закони, не може да се откъсне от лоното на природата. Нарушаването на природните закони, на тяхната взаимозависимост, хармония и ред води до разрушаването на човешкото здраве.

Книги: „Ванга и последното време“

Ванга и последното време - Красимира Стоянова

Ванга и последното време - Красимира Стоянова

Автор: Красимира Стоянова
Обем: 296 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: Нике – НТ – 89
Мека корица
ISBN: 9549801063
Цена: 9.00 лв.

Красимира Стоянова е племенница на Ванга. Родена е в гр. Сандански. Завършва ориенталистика в СУ .Св. Климент Охридски“ и египтология в НБУ. Детството и младежките й години преминават край леля й. От малка е свидетел на животa, феноменалното й ясновидство и пророчески предсказания. През 1988 г. с благословията на Ванга написва първата биографична книга за нея, която е спряна от печат от ЦК на БКП, но се разпространява нелегално на ксерокс. През 1989 г. издателство „Български писател“ пуска официално биографията „Ванга“, допечатвана няколко пъти.

Книги: „Ванга – истината“

Ванга. Истината - Красимира Стоянова

Ванга. Истината - Красимира Стоянова

Автор: Красимира Стоянова
Обем: 279 стр.
Формат: 13.3 х 20
Издател: АБГ
Мека корица
ISBN:
Цена: 6.00 лв.

В настоящата книга е събрано всичко, написано досега от мен, за живота и ясновидската дарба на Ванга. Прибавени са и непубликувани текстове, както и страници за събитията около последните й дни на земятя. Така се получи един сборник, който, надявам се, дава пълна картина за личността и ясновидските способности на българската пророчица. При възстановяването на различни спомени, случки и събития и аз, и моето семейство като най-близки роднини на Ванга, живели дълги години край нея, съзнавахме голямата отговорност, която носим за представянето на образа и дейността на Ванга в истинската й светлина, затова не сме си позволявали никакви волности или обяснения, а сме описвали всичко видяно и чуто с единствената цел да съхраним истината и да представим на читателя най-близкото свидетелство за живота на тази необикновена жена.

Книги: „Ванга“

Ванга - Красимира Стоянова

Ванга - Красимира Стоянова

Автор: Красимира Стоянова
Обем: 135 стр.
Формат: 8.4 х 10.8
Издател: Български Писател
Мека корица
ISBN:
Дата на издаване: 30.12.1989 г.

Ванга е камбанно име. Когато то звучи, може отново да се породи доброто старо съмнение дали името е название на разумно живо същество или е означение на неговата скрита същност. Прочее тайнството у Ванга и у нейните посестрими из стария и новия свят се състои във виждането. То се поражда в точката, в която избухва интелектуалната енергия, разпръсната на капчици у нас, останалите. Макар и да се смята, че виждането може да бъде експериментално доказано, то ще си остане още дълго съкровена проблематика за много научни направления. За други обаче действителната трудност сетне ще се появи, защото каквото и да се види, то се огласява с думи.
Проф. Александър Фол

Книги: „Леля Ванга – святост и мъдрост“

Леля Ванга. Святост и мъдрост - Димитър Филипов

Леля Ванга. Святост и мъдрост - Димитър Филипов

Автор: проф. Димитър Филипов
Обем: 192 стр.
Формат: 6 х 9
Издател: М-8-М
Мека корица
ISBN: 9548177390
Цена: 9.60 лв.

Дарбата на леля Ванга е един от най-големите феномени и проблеми на съвременната цивили-зация. В известен смисъл дори по-голям от разгадаването на тайните на веществото и на космическия безкрай. Способностите и познанията на леля Ванга са от най-голяма цивилизационна стойност. Теоретичното осмисляне на нейните способности е в състояние да породи ново, полезно за човечеството познание, което да съчетае обективността на истината с нравствените цели и хуманистичния смисъл на живота.
Проф. Димитър Филипов

Книги: „На колене пред Ванга“

На колене пред Ванга - Петър Баков

На колене пред Ванга - Петър Баков

Автор: Петър Баков
Обем: 144 стр.
Формат: 14 х 21
Издател: Бетпринт
Мека корица
ISBN: 9549139514
Цена: 11.00 лв.

На колене пред Ванга
- като пред светостта
- като пред майката
- като пред прорицанието
- като пред всевъзможието
- като пред възмездието…
- Ти, Пеше, нали знаеш, за кой какво говорам, леля. Нали знаеш, синче.
- Знам, знам, кера Вангелио. Знам.
- А така. Знай го, Пеше. Все некой ден да го кажеш и другите да го знаят. Не им пиши имената, чу. Те си знаят смрадливостта. Смъртта на никой не му бърше аките, синче, да знаеш. На никой не му бърше задникът смъртта. Чу. Смрадта си остава на земята, леля, чу. Чу. Защото чак на сто и двайсет и седем светлинни години от тук, започва истинският ни свет. А още толкова навътре е коренът на вейките на гроздовете, на душите ни. И оттам, двайсе и седем пъти по толкова, е Господ-Богът, леля. Създателят ни, чедо. Даа… Оттам навътре пък, започва красотата, на това, дето му викат сега Дълбина. Скоростта на Дълбината, Пеше, е поне стотина пъти по-бърза от светлината. Там, в тъмата на Дълбината, вътре баш, в самата нея, е кармата на съзнанието на Светостта. Така че, и Господ си има Господ, да знаеш, чу. Но никой не е над Силата. Злорадството и глупостта, никога не могат да стигнат до там. Никога, Пеше. Не ги пускат, леля. Пазат. Кой какво не знам, ама наистина и Господ си има Господ над него. Тва, което плямкат тука, сега: братство, равенство, тинтири-минтири, е ехото от там, да знаеш. Изкривеното, изкилиферчено ехо, Пеше, чу. Нищо друго. Безкраят наистина е Безкрай, бре. Един ден да го кажеш, леля, па който каквото ще да си разправа. И, да знаеш, като си бегам от тук, там ке си те чекам, чу. Там, в дълбините ке си се видиме, нали. В дълбините, които са на билиарди, билиарди години, чедо. В старите светове на Предвремието, Пеше. В тишината на Предначалото, чедо. А ти, всичко да кажеш, как е, каквото съм ти го казала, чу. Защото на мене ТЕ ми го казват. ТЕ, Пеше. ТЕ. Верват ми, а аз вервам на тебе… Ти вервам, чедо, ти вервам, леля. Чу ли, бре, гиди аро шантаво.
- Чух, чух, кера Вангелио. Каквото си ми казала, както си ми го казала, така ке го кажа. Знам. Ке го изпълнам заветот Твой, Светост, мила.
- А, да не забравам да ви кажа. Венко Марковски наистина ослепе. От диабет ли, от какво ли, не знам, но ослепе. Кьорав си отиде, много преди кера Вангелия. Тва е. Проклетията си е проклетия. Пишаницата – пишаница. От нея не се бега. Нема бегане от пишаницата. Що ти е писано, тва е. Нема друго.
Другото ке го кажам в другата Книга на Книгата…

Книги: „Ванга – автентично“

Ванга автентично - Невена Тошева

Ванга автентично - Невена Тошева

Автор: Невена Тошева
Обем: 216 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: Колибри
Мека корица
ISBN: 9545294752
Цена: 9.00 лв.

За пръв път оригинален документален запис от филм се трансформира в книга, която по своята същност е изключително свидетелство и изследване на феномена Ванга. Но не за сензационната Ванга, още приживе превърнала се в мит и легенда, отричана и възвисявана, обявена за светица, а за човека Ванга с всичките й личностни особености, странности като реакция на различните житейски драми, с необикновената й дарба да общува с невидимото, с неразгаданата тайна, която отнесе със себе си. Тази книга предлага не само записите от епизодите, включени във филма, но и целият онзи материал, останал по една или друга причина извън него.

Книги: „Ванга от рода на прокълнатите“

Ванга от рода на прокълнатите - Капка Георгиева

Ванга от рода на прокълнатите - Капка Георгиева

Автор: Капка Георгиева
Обем: 216 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: Бумеранг
Мека корица
ISBN:
Цена: 7.00 лв.

Безследно ли е изчезнал Кивотът? Или той е тук и чака да бъде открит? Кой е тайнственият конник, говорещ чрез устата на Ванга? Защо тя му служи цял живот? Прокълната ли бе или докосната от Бога? До отговора на тези и на много други въпроси се стига, само ако прескочите от видимия в невидимия свят. Готови ли сте да преминете границата?

Книги: „Пророчицата Ванга – единствената връзка между небето и земята“

Пророчицата Ванга - Величка Ангелова

Пророчицата Ванга - Величка Ангелова

Автор: Величка Ангелова
Обем: 152 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: Дими ’99
Мека корица
ISBN: 9548307707
Цена: 10.00 лв.

СЪДЪРЖАНИЕ: Истинско, взето от извора; Увод; Вярата; Черквите; Силите; Ванга и светът; Цветята и животните; Хората; Лешница; Починалите; Силите и калиманата; Ванга, аз и моето семейство; Лековете; Съвети; Рецепти; Заключение; Обичта към великата Ванга е безмер

Книги: „Ванга – живот за хората“

Ванга. Живот за хората - Бойка Цветкова

Ванга. Живот за хората - Бойка Цветкова

Автор: Бойка Цветкова
Обем: 240 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: Свят 2001
Мека корица
ISBN: 9545860154
Цена: 5.00 лв.

Благодаря на съдбата, че ми отреди да бъда край Ванга толкова много години. Пак по волята на съдбата бях до нея и в последните й девет земни дни в Клинична болница „Лозенец“. Когато пишех книгата, знаех, че в нея не ще мога да изкажа не всичко, а дори една малка част от онова, което съм чула, видяла и научила от невероятния български феномен. Успокоявах ссе, че снимките ще ми помогнат, но се оказа, че и от тях мога да ви покажа пак една незначителна част… Така или иначе желанието ми да се докоснете, колкото е възможно по-пълноценно до Ванга, е огромно!
Бойка Цветкова

Книги: „Ванга, нейните събратя и измамникът“

Ванга, нейните събратя и измамникът  - Спас Попов

Ванга, нейните събратя и измамникът - Спас Попов

Автор: Спас Попов
Обем: 288 стр.
Формат: 13 х 20
Издател: Слънце
Мека корица
ISBN:
Цена: 10.00 лв.

„Ванга, нейните събратя и измамникът“ е сполучлив и оригинален опит да се хвърли по-вече светлина върху изключителния феномен, наречен Ванга. Срещите и разговорите на автора с хора от близкото обкръжение на Ванга разкриват някои неизвестни до момента факти от изумителната й житейска съдба. Интересен е и подходът на Спас Попов – той разглежда ясновидската дарба на Ванга на фона на други световноизвестни с паранормалните си способности личности, като Месинг и Джуна, Кашпировски и Чумак, грузинеца Тамаз Чеишвили и българката Слава Севрюкова. Особен колорит на книгата придава втората й част – „Под прикритието „Ванга“, в която се разказва истинската история на един изпечен мошеник, възползвал се както от името и авторитета на ясновидката, така и от глупостта и невежеството на десетки жени.

Книги: „Шифърът на Ванга“

Шифърът на Ванга - Първолета Петкова

Шифърът на Ванга - Първолета Петкова

Автор: Първолета Петкова
Обем: 160 стр.
Формат:
Издател: Ню Медиа Груп
Мека корица
ISBN: 954340030X
Цена: 4.00 лв.

13 август 1996 г., Рупите. Термометрите сочат 40 градуса жега. Над 15 хиляди човека са се събрали като на митинг. Журналисти от световните информационни агенции предават от мястото на събитието. Погребват починалата преди 2 дни Ванга. Повече от 50 години пророчицата е помагала на хора от различни краища на планетата. Сред „клиентите“ и е имало президенти, царе, прочути актьори, писатели и дори космонавти. Приживе тя гадае бъдещето и говори с мъртви. Приема какви ли не отчаяни хора с едно условие – да си носят бучка захар. Ванга прави и глобални прогнози. Предсказва началото на Втората световна война, смъртта на цар Борис III, нахлуването на съветски войски в Чехословакия, аварията в чернобилската АЕЦ, триумфа на Борис Елцин на президентските избори в Русия, катастрофата на подводницата „Курск“… Прогнозите на петричката пророчица и сега продължават да вълнуват света, а наши и чужди лъжепророци се представят за нейни наследници и трупат богатства със съмнителни врачувания. Най-впечатляваща е популярността на Ванга в Русия. Там медиите всекидневно бълват статии за покойната българска Касандра.

Книги: „Ванга и Людмила“

Ванга и Людмила - Валентин Сидоров

Ванга и Людмила - Валентин Сидоров

Автор: Валентин Сидоров
Обем: 47 стр.
Формат: 6 х 9
Издател: Репортер
Мека корица
ISBN: 954810217Х
Превод от руски: Валерия Еленкова

Известно е, че пред феноменалните явления човешкият разум е безсилен. Понякога изглеждат сякаш нарочно създадени, за да укротят нашето неудържимо високомерие. Слава Богу, че съвременната наука най-после престана да ги пренебрегва и не само не поставя под съмнение съществуването им, но дори се опитва да ги класифицира, като измисля за тях специални термини: телепатия, телекинеза, левитация. Но за да се приближим действително към разгадаването на същността им, очевидно трябва да осъзнаем простата истина, че те само маркират някаква тайна, без те самите да са тайна.

Книги: „Третото око на Ванга“

Третото око на Ванга - Светльо Дукадинов

Третото око на Ванга - Светльо Дукадинов

Автор: Светльо Дукадинов
Обем: 164 стр.
Формат: 20 х 13
Издател: Милениум
Мека корица
ISBN: 9789545150081

„Дай шекеро, откъде си?“ „Дай шекеро, дай го, не го отвивай!“ „Дайте ми коша за захарта и пускайте поред хората…“ Тези фрази са изричани хиляди пъти от Ванга в къщите й в Рупите и Петрич. Пророчицата вземала захарче, опипвала го, превъртала го с пръсти, влизала по своя си тайнствен начин в контакт с мъртви и живи души и започвала да нарежда на госта си какво и как да направи. Понякога виждала гроб или убийство, описвала лобното място. Друг път давала съвети за здраве и пълноценен живот. Как е ставало всичко това? Отговорът „Третото око на Ванга“.

Книги: „Ванга отвъд предела“

Ванга отвъд предела - Светла Тодорова

Ванга отвъд предела - Светла Тодорова

Автор: Светла Тодорова
Обем: 336 стр.
Формат: 21.5 х 14
Издател: Изток-Запад
Мека корица
ISBN: 9543218153

Светла Е. Теодорова е завършила с отличие специалност атомна физика в Софийския университет. Специализирала е биофизика. Работи като научен сътрудник по биофизика в Българската академия на науките. Има оригинални приноси в областта на математичното моделиране на биологични процеси. Съавтор е на две монографии, автор и съавтор е на глави в научни книги, издадени в САЩ, и на редица научни публикации, отпечатани в престижни международни списания. От студентските си години проявява траен интерес и към нетрадиционните явления. Автор е на уникалната книга “Трансцендентално знание и нетрадиционни явления. Обективен поглед”, предизвикала силен читателски интерес и получила висока оценка.

Книги: „Ванга. Огнената библия. Съвети и пророчества“

Ванга. Огнената библия. Съвети и пророчества - А. Марианис

Ванга. Огнената библия. Съвети и пророчества - А. Марианис

Автор: А. Марианис
Обем: 224 стр.
Формат: 20 х 13
Издател: Бард
Мека корица
ISBN: 9546551856

С Ванга са свързани безброй неразрешени загадки. Тази книга ще ви запознае със светогледа на прочутата ясновидка и неговата близост с възгледите на индийските философи и Адепти на висшата, духовна йога, която Ванга нарича Огнената библия.
Тази книга ще ви разкаже:
• вярва ли Ванга в превъплъщението и какво казва за собствения си предишен живот;
• как обяснява Ванга факта, че съдбата не може да се промени;
• какво казва българската сибила за извънземните и за общуването си с тях;
• как ще протече Апокалипсисът;
• ще има ли Трета световна война;
• какво да очаква светът от бъдещето;
• какво да правим, за да запазим здравето си в нашето сложно време;
• какво казва Ванга за мъртвите и за следсмъртното битие на съзнанието;
• как да сме щастливи и в какво е истинското щастие… и още много други неща.

Споделете тази публикация

 

View in: Mobile | Standard
EmailEmail
PrintPrint