Лечение с билки

Публикувано на: юли 18th, 2012 от

Лечение с билки от А до Я.


Ванга в къщичката си в Рупите Ванга е била лечител на най-различни болести и като основно лекарство препоръчвала билки. „За всяка болка има билка“ Това не е нещо изключително, защото обикновеният човек използва билки за своите болести от хилядолетия. Интересното било, че в своето лечение тя обърквала и най-вещите билкари, защото препоръчвала най-прости средства или тревички, които според тях не притежавали предписваните от Ванга лечебни свойства, или съчетавала несъчетаеми билки, но лекарствата й давали поразителен и бърз резултат. (24)
Ванга: „Не признавам лечение, при което трябва да се пият по 20-30 билки наведнъж. Понякога хората изпиват по цели чували от различни растения, а ефектът е малък. Аз препоръчвам за дадена болест само по една билка или само едно лечебно средство, за да знае човек от какво се е лекувал или от какво си е навредил. Работата е там, да се открие точно за коя болка коя билка помага. Аз не твърдя, че съм голям билкар, на мене тези билки ми се казват. Много често названията им, които изричам, са ми абсолютно непознати.” (25)
При лечения с билки най-много препоръчва хората да се поливат с вода, в която са сварени билките, защото лечебното им действие най-добре про-никва през кожата на тялото. Нейните препоръки по-скоро подпомагат, отколкото отричат традиционните методи за лечение. Но тя смята, че пре-каленото вземане на лекарства е вредно, защото те затварят вратата, през която да влезе природата чрез билките и да възстанови нарушеното равновесие в заболелия човешки организъм. (25)
Лично съм използвалa няколко от нейните рецепти и, повярвайте ми, те действат като с магическа пръчка! Това е невероятно! Болести, които ме-дицината лекува с месеци и години, Ванга го прави за няколко дни! Горе-що ви ги препоръчвам! (авт.)
Рецептите на Ванга са събирани, записвани и проверявани от нейната племенница Красимира Стоянова. Рецептите можете да намерите в издадената от нея книга “Ванга – съвети за живот и здраве” на изд. АБГ.
Азбучен указател:
А,
Б,
В,
Г,
Д,
Е,
Ж, З, И,
К,
Л,
М,
Н,
О,
П,
Р,
Т, У, Х,
Ц, Ч, Я

Споделете тази публикация

 

View in: Mobile | Standard
EmailEmail
PrintPrint